Geleceğin arabaları sürücüye ihtiyaç duymayacak | Euronews

Yoğun bir otobanda araba kullanıyoruz. Hızımız saatte 70 kilometre ve direksiyonda kimse yok. Otomobil kendini sürüyor. İlk soru; güvende miyiz? Bir sonraki ise 10 yıl sonra sürücü kelimesi hala kullanılıyor olacak mı? Otonom araç teknolojisini geliştiren öncü firmalardan Volvo üretimi araba test sürüşüne çıktı.
Aracı Volvo Grubu, Araştırmacı Mühendislerinden Daniel Tidholm: “Çevrede seyir eden otomobilleri çok iyi algılayan bir araç. Öndeki arabayla her zaman mesafesini koruyor. Trafiği izliyor bu açıdan kendimi güvende hissediyorum. Gerçekten kendi sürücülüğümden daha güvenli” sözleriyle anlatıyor.

Volvo üretimiyle hemen hemen aynı olan Audi prototipi de eller serbest sürüş özelliğiyle dikkat çekiyor. İki Alman markası da daha önce otonom sürüşü denedi. Şimdi ise araçlarını oto pilotun yanı sıra başka teknolojilerle de uyumlu hale getiriyorlar.

Volkwagen Grubu Mekanik Mühendisi Birthe Finkendey: “Her şey yolundaysa, mesela 130 kilometreden daha hızlı kullanmıyorum, otoyolun da limiti belli, herkes şeridinden gidiyor ve tehlikeli bir durum yoksa, o zaman oto pilotu devreye sokuyorum. Zaten oto pilot devreye girebilir mesajı da geliyor bana. Direksiyondaki iki butona basmamla harekete geçiyor” diyerek otonom sürüş keyfini anlatıyor.


Geleceğin arabaları sürücüye ihtiyaç duymayacak | Euronews

Yorum Gönder

0 Yorumlar