CeBIT'in ana başlığı: Nesnelerin İnterneti | Euronews

Dünyanın en büyük bilişim fuarı CeBIT’te ürünlerini sergileyen firmalar teknoloji pazarına taze kan akışı sağlıyorlar. Japon şirket Konica Minolta da onlardan biri.

Nesnelerin İnterneti teknolojisini yazıcı ve tüm ofis ürünlerinde kullanan şirketin yeni ürünlerini Arne Randt anlatıyor:

“Yazıcı ve fotokopi sistemi hala makinelerimizin içinde, bu konuda bir değişiklik yok, ancak onlara yön verecek kapsamlı bir ağ ekledik. Şirketin ihtiyaç duyacağı tüm işlemleri yapabilecek bir kapasiteye çıkardık. Cloud sistemlere bağlanabilecek, kablosuz internet erişim ağına sahip, hepsinden önemlisi orta ve küçük çaplı bir bilişim şirketinin ihtiyacı olabilecek tüm aksamları uygulayabilen bir makineye dönüştürdük.”

Nesnelerin İnterneti ile birbiriyle bağlantıya geçen teknolojik ürünler akıllara güvenlik sorusunu da beraberinde getiriyor. Konica Minolta CEO’su Shoei Yamane Euronews’a yaptığı açıklamada ürettikleri her ürünün anahtar kelimesinin güvenlik olacağının teminatını verdi:

“Yeni ürünleri geliştirirken güvenlik koşullarına maksimum önem göstereceğiz. Tasarımdan projelendirme aşamasına kadar hatta ürün pazara sunulduğunda bile güvenlik düşündüğümüz ilk şey olacak.”

CeBIT'in ana başlığı: Nesnelerin İnterneti | Euronews

Yorum Gönder

0 Yorumlar